Diverse zalen voor elke gelegenheid

Hanze Plaza is een congres- en vergadercentrum op een steenworpafstand van de binnenstad van Groningen, met een knipoog naar de middeleeuwse handelssteden. Handelen en netwerken doen we, net als jaren geleden, nog steeds. Alleen hebben we hier eigentijdse vormen aan gegeven. Hierom hebben we de zalen van Hanze Plaza vernoemd naar Hanzesteden uit die tijd.

De geschiedenis

De eerste samenwerkingsverbanden tussen welvarende handelssteden stammen uit de tweede helft van de twaalfde eeuw. Groningen sloot in 1229 een groot handelsverdrag. De ‘Hanze’ betekent ‘groep’ in het Oudhoogduits. Deze groep was een netwerk van steden die prijsafspraken maakten, elkaars havens en pakhuizen gebruikten en gezamenlijk streefden naar een zo groot mogelijke monopolypositie.

Congres- en vergadercentrum Hanze Plaza

Handeldrijven zijn we niet verleerd door de eeuwen heen. De technologie en faciliteiten om vergaderen efficiënter te maken zijn aanpast aan zijn tijd. Onze zalen zijn voorzien van alle denkbare voorzieningen zoals een beamer met scherm, microfoons met geluidsversterking, klimaatregeling, flip-over en een koelkast. Het congrescentrum is volledig gelijkvloers, waardoor het zeer geschikt is voor mindervaliden. In het midden van het gebouw bevindt zich onze sociëteit, een prettige ontmoetingsplek voor een besloten evenement of als plek om met z’n allen te lunchen tijdens een congres of andere bijeenkomst.

Kleine en grote evenementen

De zalen zijn geschikt voor meerdere doeleinden en kunnen naar eigen smaak aangekleed worden. Denk aan versiering, mooi gedekte tafels en fraaie hapjes en drankjes. Met zalen van 51 tot 125 m² kunnen we altijd een passende ruimte bieden, eventueel in combinatie met een maatwerkplan. De grootste zaal is 900 m². De Hanze Plaza zaal is daarmee de aangewezen plek voor grote evenementen en congressen. Naast alle zalen biedt Hanze Plaza ook een luxe boardroom, die van alle gemakken is voorzien. De perfect vergaderruimte voor een klein gezelschap. Zo hebben we voor ieder wat wils tegen een schappelijke prijs!

Contactgegevens

Protonstraat 16, 9743 AL Groningen
050-3679797
info@hanzeplaza.nl

Hanze Plaza Groningen

presentatie vergaderen scherm

Veelzijdig

Vergaderen, feesten, recepties, beurzen, presentaties en borrels. De zalen van Hanze Plaza bieden ongekende en onbeperkte mogelijkheden. In een inspirerende omgeving wordt elke bijeenkomst of elk evenement een succes.

Bereikbaarheid Hanze Plaza

Bereikbaarheid

Hanze Plaza heeft een zeer goed te bereiken locatie. Zowel met de auto, er is een ruim en gratis parkeerterrein, als met het openbaar vervoer, bushalte vlakbij.

catering event vergadering

Catering

Diverse culinaire mogelijkheden tot in de puntjes verzorgd, dat is Beijk Catering, de huiscateraar van Hanze Plaza. Verfrissend, inspirerend, flexibel, creatief, compleet en alles tegen een scherpe prijs.